ua en ru

У Москві проводять обшуки в офісах "Когалимавіа" у справі про катастрофу літака в Єгипті

У Москві проводять обшуки в офісах "Когалимавіа" у справі про катастрофу літака в Єгипті Фото: "Когалимавіа"

Слідчий комітет РФ порушив другу кримінальну справу за фактом аварії літака

У Москві (Росія) в офісах авіакомпанії "Когалимавіа" проводяться обшуки в рамках розслідування катастрофи літака Airbus 321 в Єгипті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету РФ.

Слідчий комітет РФ порушив другу кримінальну справу за фактом авіакатастрофи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 238 КК РФ (надання послуг, не відповідають вимогам безпеки).

"В даний час у рамках розслідування даної кримінальної справи слідчими Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті СК Росії в офісах авіакомпанії "Когалимавіа", а також в аеропорту приписки повітряного судна - «Домодєдово» проводяться обшуки. В ході обшуків буде вилучена документація, пов'язана з діяльністю авіаперевізника, експлуатацією та технічним обслуговуванням літака. З їх допомогою слідство встановить повноту і правильність підготовки повітряного судна та льотного екіпажу до надання послуг з перевезення пасажирів. Крім цього, слідство має намір допитати осіб, задіяних у роботі з підготовки літака та екіпажу", - йдеться в повідомленні.

Крім цього силами на місці останньої заправки потерпілого крах літака проводиться вилучення зразків палива.

Найближчим часом кримінальні справи за ст. 238 КК РФ і ст. 263 КК РФ будуть об'єднані в одне провадження.

Раніше слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "Порушення правил безпеки польотів або підготовки до них".

Зазначимо, влада Єгипту заявили про відсутність вижили при падінні російського літака.