ua en ru

У Єгипті розбився пасажирський літак РФ

У Єгипті розбився пасажирський літак РФ Фото: пасажирський літак

На пошуки літака піднята військова авіація Єгипту

У Єгипті розбився пасажирський літак Російської Федерації Airbus-a321, на борту якого знаходилися більше 200 пасажирів. Про це повідомляє Agence France-Presse.

По дорозі з Єгипту в Санкт-Петербург з екранів радарів зник російський пасажирський літак Airbus-321. Лайнер летів з Шарм-еш-Шейха в Петербург, про це повідомляє Sky News.

Як повідомляє портал Youm7, уламки зниклого літака були виявлені в центрі Синайського півострова. Цю інформацію повідомила Reuters і канцелярія прем'єр-міністра Єгипту.

За повідомленням BBC, пасажирський лайнер Airbus-321 зник з екранів радарів, однак пізніше літак вийшов на зв'язок з турецькими диспетчерами.
Разом з тим, ТАСС повідомляє, що незадовго до зникнення з радарів російський літак запитував посадку в найближчому аеропорту.

"Джерела в каїрському міжнародному аеропорту розповіли агентству, що лайнер знаходився на висоті більше 9000 метрів, коли командир корабля зв'язався з диспетчерами і запросив посадку у зв'язку з поломкою радіостанції. Після цього зв'язок зник", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зникнення літака підтвердили і в Росавіації.

"За попередніми даними, літак Airbus A320" Кагалимавіа ", що виконував рейс 92-68 Шарм-еш-Шейх - Санкт-Петербург, вилетів в 6:51 за мск. У 7:14 він не вийшов на зв'язок з Ларнакою (Кіпр), мітка зникла з екранів радарів. На борту було 212 осіб і 7 членів екіпажу ", - сказав ТАРС представник відомства Сергій Ізвольський.

Також повідомляється, що за словами представника Єгипетських авіаційних властей, літак успішно покинув зону контролю єгипетських диспетчерів і був переданий диспетчерам Туреччини. На пошуки літака піднята військова авіація Єгипту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Італії вибухнув військовий літак, загинули 2 людини.