ua en ru

У Кремлі заявили про "девальвацію" Євробачення через заборону на в'їзд російської учасниці

У Кремлі заявили про "девальвацію" Євробачення через заборону на в'їзд російської учасниці Фото: російська учасниця Євробачення Юлія Самойлова

Заборона на в'їзд в Україну Юлії Самойлової назвали ударом по престижу Євробачення

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав рішення СБУ заборонити на три роки в'їзд учасниці Євробачення від Росії Юлії Самойлової таким, що завдає удару по престижу міжнародного конкурсу. Про це повідомляє РБК.

"Таке рішення "серйозним чином девальвує майбутній конкурс" і "завдає удару по престижу Євробачення", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-секретаря, у Кремлі хотіли б почути, що рішення конкурсу буде переглянуто, щоб російська представниця взяла участь у міжнародному конкурсі.

"Ми знаємо, що представник "Євробачення" висловив жаль з цього приводу. Вважаємо це рішення надзвичайно невдалим", - резюмував Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мінкульті Росії виступили з ініціативою створити своє Євробачення, яке стане аналогом міжнародного пісенного конкурсу. Таку пропозицію висловив голова Громадської ради при міністерстві культури РФ Павло Пожигайло.