ua en ru

Московський суд заборонив об'єднання "Русские" за екстремізм

Московський суд заборонив об'єднання "Русские" за екстремізм Фото: судове рішення

Організація офіційно не зареєстрована

Московський міський суд визнав законною заборону на всій території Росії незареєстрованого міжрегіонального громадського об'єднання "Етнополітичне об'єднання "Русские", очолюваного націоналістами Дмитром Дьомушкіним і Олександром Поткіним (Бєловим). Про це пише російський "Інтерфакс".

Таким чином, суд погодився з доводами прокуратури, визнавши об'єднання "Русские" екстремістським.

Відзначається, що в суді сторона обвинувачення наполягала на визнанні об'єднання екстремістським, мотивувавши це тим, що Дьомушкін і Поткін, а також інші члени організації притягувалися до кримінальної відповідальності за злочинами екстремістської спрямованості.

Крім того, прокурор повідомив, що на сторінці Дьомушкіна в соцмережі "ВКонтакте", яка на даний час заблокована, містилася інформація екстремістської спрямованості.

Представник організації, у свою чергу, намагався переконати суд, що прокуратура не представила доказів екстремістської діяльності об'єднання. Він також підкреслив, що офіційно об'єднання не зареєстровано. "Не можна заборонити те, чого немає", - зазначив представник.

Нагадаємо, сенатор від Брянської області Михайло Марченко пропонує Слідчому комітету Росії перевірити висловлювання помічника голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі Марії Гайдар на сепаратизм і екстремізм.