ua en ru

У Росії просять перевірити Гайдар на сепаратизм і екстремізм

У Росії просять перевірити Гайдар на сепаратизм і екстремізм Фото: Марія Гайдар

У РФ незадоволені заявами Марії Гайдар про анексію Криму

Сенатор від Брянської області Михайло Марченко пропонує Слідчому комітету Росії перевірити висловлювання помічника голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі Марії Гайдар на сепаратизм і екстремізм, передає російське видання "Известия".

"Сьогодні ми почули новину про те, що Марія Гайдар стала громадянкою України. Це сталося після того, як вона, ставши радником губернатора Одеси Михайла Саакашвілі, зробила низку гучних заяв про те, що Крим анексований Росією, а загальний ворог з Україною у неї - "авторитарний режим, який вбиває людей, як у Росії, так і на Україні", - заявив Марченко.

За його словами, він вже написав заяву в слідчий комітет з проханням перевірити висловлювання Гайдар на сепаратизм і екстремізм, а також закликає її самостійно відмовитися від російського громадянства, так як вона присягнула на вірність іншій державі.

Нагадаємо, російський опозиціонер Марія Гайдар отримала паспорт громадянки України з рук Президента України Петра Порошенко у вівторок, 4 серпня.

У РФ миттєво заявили, що після цього Марія Гайдар повинна відмовитися від російського громадянства.