ua en ru

Москалькова розповіла про результати обстеження Сенцова

Москалькова розповіла про результати обстеження Сенцова Фото: Олег Сенцов на обстеженні (ФСИН)

Російський омбудсмен заявила, що йому "скоригована програма лікування"

Уповноважений Росії з прав людини Тетяна Москалькова стверджує, що стан здоров'я українського режисера Олега Сенцова "стабільний", йому "скоригована програма лікування". Про це Москалькова розповіла, коментуючи результати обстеження Сенцова, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Радіо Свободу".

"З приводу стану здоров'я Сенцова - він знаходиться під постійним наглядом лікарів безпосередньо в колонії в Ямало-Ненецькому окрузі та цивільних лікарів. Останнє обстеження було кілька днів тому, було скориговано його лікування", - сказала вона.

За інформацією російського омбудсмена, "Сенцов приймає поживні суміші внутрішньовенно і приймає у вигляді порошку інші поживні суміші".

"Лікарі вважають, що його стан здоров'я стабільний. Я цю інформацію отримую в щоденному режимі від уповноваженого в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, від начальника колонії", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов Сенцова. ЄСПЛ надав строк уряду РФ до 16 січня 2019 року представити свій письмовий висновок.

Нагадаємо, адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявляв, що в українця серцева недостатність і ревматизм.

Крім того, повідомлялося, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає допустити українських лікарів до політв'язню Олегу Сенцову.

Раніше Дінзе заявляв, що здоров'ю Сенцова завдано незворотний шкоди після голодування.