ua en ru

Мосійчук заявив, що зізнавався під тортурами

Мосійчук заявив, що зізнавався під тортурами Фото: Ігор Мосійчук

За словами Мосійчука, йому запропонували дати свідчення проти себе в обмін на медичну допомогу

Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що зізнався в отриманні хабара під тортурами. Про це він написав у своєму Facebook.

"Сьогодні ГПУ оприлюднила відео, на якому я нібито добровільно зізнаюся в отриманні неправомірної вигоди. Я заявляю, що дане відео є наслідком жорстоких тортур", - сказав Мосійчук.

Він заявив, що 7 жовтня в СІЗО СБУ його довели до важкого стану і запропонували "обмовити себе" в обмін на надання допомоги.

"Я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Навмисне довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема, зізнався в тому, чого не робив", - зазначив нардеп.

За його словами, від нього вимагали дати покази проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата Андрія Лозового і лідера партії УКРОП - Геннадія Корбана.

Я погодився обмовити себе, хоча підкреслюю: жодного документа з цього приводу я не підписав. Ці покази стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити.

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА ЩОДО ВІДЕО, ОПРИЛЮДНЕНОГО ГПУСьогодні ГПУ оприлюднило відео, на якому я нібито добровільно зізнаюсь в о...

Posted by Ігор Мосійчук on 2 ноября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні слідчий по справі Мосійчука Сергій Кізь заявив, що Ігор Мосійчук визнав свою провину в отриманні неправомірної вигоди. В якості підтвердження ГПУ показала відео допиту Мосійчука, датований 7 жовтня 2015 року, на якому Мосійчук визнає одержання неправомірної вигоди.

"Я визнаю себе винним у одержанні неправомірної вигоди від громадянина... (вирізано звук, - ред.), який відомий мені під прізвищем... (вирізано звук, - ред.) в кінці липня і на початку вересня поточного року", - сказав Мосійчук на відеофрагменті.