ua en ru

Мосійчук зізнався в отриманні хабара

Мосійчук зізнався в отриманні хабара Фото: Ігор Мосійчук

ГПУ продемонструвала відео, на якому Мосійчук визнає провину

Народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук визнав свою провину в отриманні неправомірної вигоди. Про це в ході брифінгу заявив слідчий по справі Мосійчука Сергій Кізь, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сам Мосійчук в ході досудового розслідування визнав фактично про те, що він отримав хабара за тих обставин, які викладені в повідомленні про підозру", - повідомив він.

При цьому журналістам було продемонстровано фільм допиту Мосійчука, датований 7 жовтня 2015 року, на якому Мосійчук визнає одержання неправомірної вигоди.

"Я визнаю себе винним у одержанні неправомірної вигоди від громадянина... (вирізано звук, - ред.), який відомий мені під прізвищем... (вирізано звук, - ред.) в кінці липня і на початку вересня поточного року", - сказав Мосійчук на відеофрагменті.

Нагадаємо, 17 вересня в ході засідання парламенту з трибуни Верховної Ради Шокін заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України, і надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії Мосійчук. Після цього він оприлюднив відео оперативної зйомки, на якому депутат, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з Мосійчука, після чого спікер Володимир Гройсман поставив на голосування питання про внесення до порядку денного цього питання. Верховная Рада підтримала зняття недоторканності й дозволила арешт Мосійчука.

Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.