ua en ru

Молдова вперше купила газ не в Росії. Переговори з "Газпромом" досі тривають

Молдова вперше купила газ не в Росії. Переговори з "Газпромом" досі тривають Фото: Молдова вперше закупила газ не у Росії (Getty Images)

Уряд Молдови вперше в історії країни закупив газ не у Росії. Державний концерн Energocom підписав контракт з польською компанією PGNIG на постачання 1 мільйона кубометрів блакитного палива, яке буде доставлено завтра.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віцепрем'єра, міністра інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрія Спину.

"Сьогодні, 25 жовтня 2021 року, між держкомпанією Energocom і польською компанією PGNiG укладено контракт на випробувальний термін в мільйон кубометрів природного газу", - написав Спину в Facebook.

Він підкреслив, що це перша в історії Молдови закупівля газу з альтернативних Росії джерел. Віцепрем'єр додав, що компанія Energocom оголосила тендер на постачання блакитного палива, на який відгукнулися 7 постачальників.

При цьому Спину зазначив, що уряд Молдови продовжує з Росією і "Газпромом" переговори про підписання довгострокового контракту на постачання газу.