ua en ru

МОК закликав спортсменів утриматися від акцій протесту в ході Олімпіади в Сочі

У полеміці навколо російського закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге підтвердив введений для спортсменів заборону на протестні акції в ході зимової Олімпіади в Сочі. Про це повідомляє Deutsche Welle.

В інтерв'ю тижневику Tagesspiegel am Sonntag, оприлюдненому в неділю, 18 серпня, Рогге зазначив, що це слід розглядати не як санкції, а як засіб уберегти атлетів від закликів використовувати Олімпіаду в якості платформи для боротьби за права гомосексуалів. При цьому він послався на відповідний параграф Олімпійського статуту.

Рогге зазначив, що поки невідомо, як закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед малолітніх буде застосовуватися в Сочі і чи буде він там застосовуватися взагалі.

"Як спортивна організація ми можемо і надалі сприяти тому, щоб Зимова Олімпіада проходила без дискримінації спортсменів, адміністративного персоналу, глядачів та працівників ЗМІ", - підкреслив Рогге.

Глава МОК нагадав, що російські представники на найвищому рівні запевнили його в тому, що ніхто з учасників і відвідувачів сочинської Олімпіади не постраждає від закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх. Спорт має докласти всіх зусиль до того, щоб Олімпіада в Сочі була відкритою для всіх, резюмував Рогге.