ua en ru

Багато заражаються по дорозі: в уряді пояснили закриття ресторанів

Багато заражаються по дорозі: в уряді пояснили закриття ресторанів Фото: Олег Немчінов (РБК-Україна)
Автор: Милан Лелич

В рамках карантину вихідного дня в Україні закривають ресторани, оскільки багато людей заражаються по дорозі до них. При цьому в самих ресторанах відсоток зараження невеликий.

Про це інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Ми обговорювали це питання. Скільки відсотків, наприклад, заражаються в ресторанах. Дійсно, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий. Але справа в тому, що по дорозі до ресторану заражаються дуже багато людей", - зазначив Немчинов.

За його словами, такі приклади озвучуються на урядових нарадах та на засіданнях Кабміну. Він також поскаржився на те, що в Україні немає можливості проводити епідеміологічні дослідження як у Києві, відстежувати контакти за телефонами і так далі.

"Виходячи з тих епіддосліджень, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, пропонуються головному санітарному лікарю, а він в свою чергу пропонує міністру охорони здоров'я, він робить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони разом виносять це на уряд", - додав Немчинов.

Нагадаємо, необхідність карантину вихідного дня в уряді пояснюють спробою розірвати ланцюжок захворюваності, щоб стримати епідемію COVID-19.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров'я очікує спаду захворюваності вже через два тижні.