ua en ru

ММК ім. Ілліча в березні виплавив понад 140 тис. тонн чавуну

ММК ім. Ілліча в березні виплавив понад 140 тис. тонн чавуну Фото: ММК ім. Ілліча

Також на підприємстві був встановлений і добовий рекорд

Доменний цех ММК ім. Ілліча в березні виплавив рекордну кількість товарного чавуну - більше 140 тис. тонн. Про це повідомили у прес-службі групи "Метінвест".

Також повідомляється, був встановлений і добовий рекорд - 31 березня доменщики виробили 6800 тонн твердого чавуну.

Як зазначают ьу прес-службі, товарний чавун відвантажувався споживачам з Італії та США. Минулого місяця виконана перша пряма поставка продукції для Об'єднаних Арабських Еміратів. Раніше доменщики освоїли нову, пірамідальну, форму чавунних чушок, більш затребувану зарубіжними споживачами. Зараз всі чотири розливні машини в доменному цеху випускають експортні "пірамідки".

Рекордні показники в "Метінвесті" назвали результатом масштабної підготовчої роботи. "Протягом минулого року був якісно посилено контроль виконання графіка ремонтів устаткування. Своєчасне сервісне обслуговування та ремонти дозволили забезпечити стабільне функціонування агрегатів і виконання виробничих планів", - сказано в повідомленні.

"Починаючи з минулого року, коли зросла рентабельність твердого чавуну, ми збільшили товарну частину продукції. Сьогодні саме випуск товарного чавуну дозволяє завантажити доменний цех і зберегти робочі місця. На нашу продукцію є попит і за кордоном. Якщо на Донбасі утвердиться довгоочікуваний мир, а держава почне проводити прозору політику по відношенню до бізнесу, металургія вистоїть і отримає нові перспективи розвитку", - заявив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко.

Як повідомлялося, наприкінці березня Господарський суд Запорізької області зобов'язав ММК ім. Ілліча повернути в держвласність 3,5 тис. га землі.

Нагадаємо, на початку березня ММК ім. Ілліча відновив виробництво оцинкованого прокату.