ua en ru

ММК ім. Ілліча відновлює виробництво оцинкованого прокату

На ММК ім. Ілліча з 5 березня 2015 р. буде запущений агрегат цинкування, який був тимчасово зупинений у середині січня. Про це повідомили у прес-центрі ВАТ "Метінвест холдинг".

"АБГЦ-2 (агрегат безперервного гарячого цинкування) буде працювати з повним завантаженням: планується, що в березні буде вироблено 16 тис. тонн оцинкованого прокату. 40% продукції буде відвантажено на внутрішній ринок за вже укладеними контрактами зі споживачами, а також на склади Метінвест-СМЦ у всіх регіонах України для забезпечення потреб роздрібних і оптових покупців. Інший обсяг буде поставлено на ринки країн СНД і далекого зарубіжжя", - йдеться в повідомленні.

Протягом останнього півріччя в цеху холодної прокатки ММК ім. Ілліча активно ведеться освоєння нової продукції. В результаті у промислових масштабах розпочався випуск оцинкованих рулонів S320GD, S350GD по EN 10346 з гарантованим покриттям цинком 275 гр/кв. м, затребуваних при виробництві z-, с-, сигма- і п-образних профілів для легких тонкостінних сталевих конструкцій і прогонів, а також оцинкованого прокату марки DX51D для холодного профілювання.

У березні також розпочнеться виробництво товарних холоднокатаних рулонів, які будуть поставлені як на внутрішній ринок, так і на експорт до країн СНД і Близького Сходу.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Господарський суд Запорізької області зобов'язав ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" відшкодувати 1 млн 125 тис. грн за забруднення навколишнього середовища.