ua en ru

МК "Азовсталь" запустив рейкобалковий цех після вимушеного простою

МК "Азовсталь" запустив рейкобалковий цех після вимушеного простою Uенеральний директор МК "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі

Рейкобалковий цех металургійного комбінату "Азовсталь" групи "Метінвест" почав прокат сортовий продукції - швелера і балки - це перше замовлення для цеху після півтора місяці простою. Про це повідомили у прес-службі "Метінвест".

На момент надходження нових замовлень рейкобалковий цех був повністю готовий до роботи, виробництво запущено в найкоротші терміни. Прокатка виконується за графіком. Протягом вимушеного простою, обумовленого відсутністю стійкого попиту на продукцію, силами технологічного та ремонтного персоналу цеху підтримувалася працездатність основних агрегатів і прокатного обладнання.

За перші три доби вже вироблено близько 3 тисяч тонн готової продукції - швелера №24, балки №24М. Дані профілі використовуються в будівництві та машинобудуванні. Зараз йде прокатка швелера №30. Всього в цьому місяці планується прокатати 13500 тонн сортової продукції. Готовий прокат буде відвантажено споживачам на внутрішньому ринку, частина продукції надійде на експорт.

"Взимку металурги пережили один з найгірших періодів. Бойові дії та диверсії погрожували повною зупинкою металургійних комбінатів Маріуполя, так само як це сталося в Єнакієвому. Зниження градуса напруженості завдяки перемир'ю дає нам можливість зібратися з силами. Ми показали, що можемо конкурувати на зовнішніх ринках, і нові замовлення тому підтвердження. Завод вистояв, а всі робочі місця збережені. Маріупольські меткомбінати справно перераховують податки до міського та державного бюджетів", - зазначив генеральний директор МК "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі.

Нагадаємо, група компаній "Метінвест" одночасно з оголошенням аудійованих консолідованих фінансові результати діяльності за 2014 повідомила про те, що вона знаходиться у стані дефолту.