ua en ru

МІУ буде домагатися повернення "WizzAir Україна"

МІУ буде домагатися повернення "WizzAir Україна"

Міністерство інфраструктури України (МІУ) буде домовлятися про зустрічі з українським та угорським керівництвом авіакомпанії WizzAir, щоб визначити, яку підтримку відомство може надати для відновлення діяльності компанії в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МІУ.

"Міністерство інфраструктури України планує ряд заходів для лібералізації ринку повітряних перевезень, щоб українське небо стало більш привабливим для авіаперевізників", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, Мінінфраструктури разом з "Украерорухом", Державіаслужбою, учасниками ринку працює над програмою розвитку внутрішніх аеропортів і активізації авіаперевезень в цілому.

"Зараз обговорюється можливість відкрити українське небо на рівні окремих українських аеропортів, зокрема, аеропорту "Львів". Вже відбулися зустрічі з іноземними авіакомпаніями, які зацікавлені в тому, щоб літати в Україну", - повідомили в МІУ.

Нагадаємо, авіакомпанія Wizz Air Holdings Plc з 20 квітня 2015 р. закриває свою дочірню компанію в Україні "Візз Ейр Україна", яка виконувала 16 рейсів. Зокрема, літаки лоукосту "WizzAir" з 20 квітня не будуть літати у Львів.