ua en ru

Місія техдопомоги експертів МВФ закінчить роботу в НКЦПФР 22 січня

Місія техдопомоги експертів МВФ закінчить роботу в НКЦПФР 22 січня Фото: регулятор українського фондового ринку (Business.ua)

Про це повідомили сьогодні у прес-службі регулятора українського фондового ринку

Місія технічної допомоги експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) розпочала свою роботу в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку України 11 січня 2016 року, повідомили сьогодні у прес-службі НКЦПФР.

Як наголошується, що робота місії техдопомоги МВФ триватиме до 22 січня 2016 року.

Так, протягом двох тижнів фахівці МВФ обговорять питання підвищення вимог до розкриття інформації на ринку капіталу та прозорості діяльності учасників ринку, удосконалення порядку емісії цінних паперів, санкцій за правопорушення на ринку капіталу, в тому числі використання інсайдерської інформації та маніпулювання цінами.

Також у рамках роботи місії будуть розглянуті питання вдосконалення системи регулювання та нагляду за ринком капіталу в Україні, посилення повноважень регулятора та зміни моделі його фінансування.

"Ми раді активної співпраці з представниками Фонду, що, в свою чергу, є передумовою створення повноцінного ринку капіталу з регулюванням у відповідності з міжнародними стандартами", - зазначив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

Нагадаємо, що з 13 по 27 липня 2015 року міжнародні експерти оцінювали достатність операційної та фінансової самостійності НКЦПФР, її повноваження у сфері правозастосування та міжнародного співробітництва. За результатами проведеної оцінки МВФ розробив рекомендації по змінам, необхідним для зміцнення відповідності законодавчої бази України цілям та принципам регулювання у сфері цінних паперів IOSCO (Міжнародної організації комісій з цінних паперів).

Нагадаємо, у жовтні минулого року МВФ висунув ряд рекомендацій регулятору українського фондового ринку про збільшення інституційної та фінансової незалежності.

Пізніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко виступить з ініціативою посилити незалежність НКЦПФР.