ua en ru

Президент України виступить з ініціативою посилити незалежність НКЦПФР

Президент України виступить з ініціативою посилити незалежність НКЦПФР Фото: Петро Порошенко провів зустріч з Девідом Райтом

Генсек IOSCO Девід Райт в ході зустрічі з главою держави пообіцяв країні підтримку на шляху реформ капіталу

Президент України має намір найближчим часом виступити із законодавчими ініціативами щодо посилення незалежності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) і розвитку ринку цінних паперів в цілому. Про це Петро Порошенко повідомив у ході зустрічі з генеральним секретарем Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів (IOSCO) Девідом Райтом, який прибув в Україну з робочим візитом. Відповідна інформація розміщена на сайті глави держави.

У повідомленні йдеться, що президент України відзначив важливість розвитку ринку капіталу в країні, підкреслив зростаючу роль НКЦПФР для розвитку економіки. За словами глави держави, розвиток ринку капіталу буде сприяти поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, разом з посиленням протидії корупції та створенням системи незалежного правосуддя.

Девід Райт у свою чергу зазначив, що голосування закону про ринок цінних паперів та приєднання України до Міжнародної організації комісій з цінних паперів - важливий тест на шляху реформ капіталу і IOSCO буде в цьому підтримувати країну. "Цей закон дозволить створити незалежний орган-регулятор, який дозволить в майбутньому створити потужний ринок капіталу у вашій країні і зміцнити економіку, у результаті чого виграють всі українці", - наводиться в повідомленні цитата Д. Райта.

У зустрічі також брав участь голова НКЦПФР Тимур Хромаєв, який після події написав на своїй сторінці в Facebook, що "зустрічі генерального секретаря IOSCO Девіда Райта з президентом і прем'єром, вселили в нас упевненість, що процес реформ ринку капіталу зрушився з мертвої точки".

Вчерашние встречи генерального секретаря IOSCO Дэвида Райта с Президентом и Премьером, вселили в нас уверенность, что пр...

Posted by Timur Khromaev on 24 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регулятор фондового ринку подав у парламент законопроект про регульованих ринках.