ua en ru

Місія ОБСЄ зафіксувала близько 40 танків та іншу техніку в Терновому

Місія ОБСЄ зафіксувала близько 40 танків та іншу техніку в Терновому Фото: Александр Хуг

Найскладніша ситуація спостерігалась в "трикутнику" Комінтерново-Павлопіль-Жовтень

У Терновому, яке знаходиться на підконтрольній так званої "Донецької народній республіці" (ДНР) території, місія ОБСЄ зафіксувала близько 40 танків та іншу техніку. Про це на брифінгу 29 січня 2015 року заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нас зупиняли члени ДНР 21 січня в Терновому... Ми вели обстеження з повітря і це вказує, що там багато військового обладнання було. В той же день ми бачили 40 танків, 115 броньованих машин, 35 одиниць артилерії та 50 військових вантажівок", - сказав Хуг.

Також представник СММ відзвітував про обстріл їх спостережної місії у Мар'їнці 16 січня.

"Також динамічні події відбуваються в Мар'їнці на північно-заході від Донецька. Це важлива військова зона. Там відбуваються протистояння на північно-заході від цього міста. У нас там стріляли, також снайпери стріляли. Ми бачили снайперів ДНР", - підкреслив він.

Найскладніша ситуація, за словами Хуга, спостерігалася в "трикутнику" Комінтернове-Павлопіль-Жовтень, нестабільна ситуація на заході і північно-західній частині Горлівки, де 20 січня тільки протягом години було зафіксовано 43 невизначених вибуху.

27 січня СММ ОБСЄ зафіксувала пошкодження будинків Зайцевого, де і були використані міномети 82 і 120 мм.

Нагадаємо, 21 січня спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували значні порушення режиму тиші поблизу аеропорту в Донецьку а також у м. Дебальцеве.