ua en ru

Місія МВФ прибуде до України обговорити питання тарифів на газ, - посол

Місія МВФ прибуде до України обговорити питання тарифів на газ, - посол Ілюстративне фото (lickr.com/Jamille Wilson)

Питання надання чергового траншу Україні від МВФ перебуває на завершальній стадії

Під час свого візиту до України представники місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) обговорюватимуть питання цін на газ для населення. Про це у коментарі РБК-Україна розповів Надзвичайний та Повноважний посол України в США Валерій Чалий.

За його словами, створення умов для надходження інвестицій є важливим пріоритетом і роботи посольства, і української влади.

"Очевидно, що прийняття антикорупційного законодавства - це умова надання додаткових кредитів. Ми очікуємо в вересні місію МВФ в Україні і розгляд цих питань", - розповів Чалий.

Він наголосив, що питання надання чергового траншу Україні від МВФ перебуває на завершальній стадії.

"Звичайно, що візит місії МВФ - це хороший знак. Очікуємо розмову серйозну, вже на завершальній стадії. Розмову по тих нюансах, які залишились. З трьох складних питань, які розглядались, два ми вирішили. Третє залишилось. Тому зараз вже мова йде про інші моменти взаємодії з МВФ. Зокрема, по тарифам на газ. Це складніше питання. Воно внутрішнє, це відповідальність Уряду. Я думаю, що тут треба зараз шукати рішення", - розповів Чалий.

Посол також зазначив, що ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд було позитивно оцінено в США як виконання другої умови надання траншу від МВФ.

"Якщо говорити про антикорупційне законодавство, то на сьогоднішній день ми все таки зробили цей крок (ухвалення законопроекту про створення ВАКС, - ред.). В першу чергу, за активної ролі президента України. Це, очевидно, було помічено в США. Ви бачили позитивні заяви МВФ та державного департаменту", - сказав Чалий.

Він також пояснив, чому американці розглядають це питання. Оскільки в МВФ надають допомогу на реформи у розмірі 420 мільйонів доларів щорічно, то у відповідь хочуть бачити втілення цих реформ, підкреслює дипломат.

"Звичайно, створення умов ефективної боротьби з корупцією - один з напрямів", - додав посол.

Нагадаємо, Рада з фінансової стабільності на своєму засіданні 20 липня закликала до відновлення активного співробітництва з Міжнародним валютним фондом.