ua en ru

МІП оголосив конкурс і зареєстрував державну платформу іномовлення

МІП оголосив конкурс і зареєстрував державну платформу іномовлення Фото: "Мультимедійна платформа іномовлення" (МПІУ) відтепер держпідприємство (Телекритика.uа)

Про це на засіданні комітету ВР з питань свободи слова та інформполітики заявив глава МІП Юрій Стець

Міністерство інформаційної політики України зареєструвало держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення" як юридична особа і оголосило конкурс на посаду керівника. Про це заявив глава МІП Юрій Стець під час звіту за 2015 на засіданні комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики 3 лютого, повідомляє профільний ресурс Media Sapiens (проект ГО "Телекритика").

"Ми зареєстрували мультимедійну платформу як юридична особа і направили звернення до парламенту про перерозподіл коштів за внесення змін до бюджету на 2016 рік", - сказав Стець.

Нагадаємо, 8 грудня 2015 Верховна Рада України створила державне підприємство "Іномовна телерадіокомпанія України Ukraine Tomorrow, прийнявши у другому читанні проект закону №2334а "Про систему іномовлення України" 282 голосами депутатів.

Згідно з документом, МПІУ ("Мультимедійна платформа іномовлення України") утворюється у формі державного підприємства на базі державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" і підпорядковується центральному органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.

Як повідомлялося, закон "Про систему іномовлення України" набув чинності з 16 січня, наступного дня після відповідної його публікації в офіційному Урядовому кур'єрі".