ua en ru

МінЖКГ та НЕФКО підписали спільний план дій щодо реалізації в містах України проектів з енергоефективності

МінЖКГ та НЕФКО підписали спільний план дій щодо реалізації в містах України проектів з енергоефективності. Підписання плану відбулась під час зустрічі міністра з питань житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича з делегацією Скандинавських країн (представників міністерств та відомств Данії, Швеції, Фінляндії, Ісландії та Норвегії),які входять до складу Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО), повідомляє прес-служба МінЖКГ.

Міністерством в рамках співробітництва з НЕФКО готується до впровадження низка проектів, а саме «Модернізації теплопостачання міста Рівне» загальною вартістю 2,2 млн євро, «Енергозбереження в житлових будинках міста Львова», «Модернізація 5 котелень міста Лисичанська», «Встановлення локальних котелень у соціальних закладах Кам'янця-Подільського» та інші проекти щодо енергоефективності теплопостачання в України.

Затверджені проекти можуть отримати фінансування у вигляді грантів у розмірі до 300 тис. євро та позики до 400 тис. євро. Нині у містах, які готові співпрацювати з НЕФКО, готують техніко-економічні обґрунтування.

«Співпраця з міжнародними фінансовими організаціями, залучення інвестиційних ресурсів та міжнародної технічної допомоги у модернізацію галузі та розвиток ринку житлово-комунальних послуг є одним із головних завдань Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства України, розрахованої до 2014 р., над реалізацією засад якої нині працюють у Мінжитлокомунгоспі. В результаті співпраці зі Світовим банком, ЄБРР, Німецьким банком, НЕФКО та іншими міжнародними організаціями протягом двох років ми плануємо залучити 200-700 млн євро на реалізацію проектів у сорока містах України» - наголосив міністр.