ua en ru

У МОЗ розробили поради для жителів у зоні впливу викидів "Кримського титану"

У МОЗ розробили поради для жителів у зоні впливу викидів "Кримського титану" Фото: евакуація людей в Криму (twitter.comKrimRt)

Два райони Херсонської області на кордоні з окупованим Кримом можуть потрапити у зону впливу хімічних викидів

У Міністерстві охорони здоров'я разом з Міністерством інформаційної політики України розробили буклет з порадами для людей з населених пунктів у зоні впливу викидів заводу "Кримський Титан". Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Найближчим часом буклети будуть розповсюджені на півдні Херсонської області.

"Якщо ваші родичі, друзі, знайомі у Каланчацькому чи Чаплинському районах Херсонської області або ж в окупованому Криму - поділіться із ними цими порадами уже зараз", - зазначили у прес-службі.

Повідомляється, що наразі на КПВВ "Чаплинка" та "Каланчак" цілодобово чергують бригади екстреної медичної допомоги.

"Лікарі оглядатимуть всіх громадян, які заходитимуть на підконтрольну Україні територію з окупованого Криму. Пропуск на територію півострова Крим на цих КПВВ призупинено. КПВВ "Чонгар" працює у штатному режимі", - додали в прес-службі.

У МОЗ повідомили, що усіх, кому буде необхідна спеціалізована медична допомога, направлятимуть до найближчих відповідних медичних закладів на підконтрольній території. Проходження КПВВ громадянами України з окупованого півострову, які постраждали від хімічного отруєння, буде оформлятися у пришвидшеному порядку.

У МОЗ розробили поради для жителів у зоні впливу викидів "Кримського титану"

Фото: поради жителям у районі хімічних викидів (facebook.com/moz.ukr)

Нагадаємо, у результаті викиду хімікатів на заводі "Кримський титан" в анексованому Російською Федерацією Криму на материкову частину України виїхали 59 осіб.

Додамо, що 9 вересня 2018 року в окупованому Криму у зв'язку з викидами повністю припинив виробництво завод "Кримський титан".