ua en ru

КПВВ "Каланчак" працює тільки на виїзд громадян з окупованого Криму, - МінТОТ

КПВВ "Каланчак" працює тільки на виїзд громадян з окупованого Криму, - МінТОТ Фото: КПВВ "Каланчак" (Kherson.life)

Росія не відкрила КПВВ зі сторони Криму

Контрольний пункт в’їзду-виїзду "Каланчак", який знаходиться на адміністративній межі з анексованим Російською Федерацією Кримом, продовжує роботу тільки на в'їзд громадян з окупованого півострова. Про це йдется у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) на сторінці у Twitter.

У міністерстві повідомляють, що РФ досі не відкрила КПВВ зі сторони Криму.

"Лише випускають в разі негайної потреби: отруєння, звернення до українських лікарень за допомогою. Пройшло 3 особи. Це родина - чоловік після операції", - зазначили у відомстві.

КПВВ "Каланчак" працює тільки на виїзд громадян з окупованого Криму, - МінТОТ

Окрім того, за інформацією ДСНС, 7 вересня була проведена дегазація спецтехнікою сіл Гавриловка та Александрівка Каланчакського району та оброблено 81 км автодоріг.

"8.09 дегазацію доріг проведуть в с.Мирне і Преображенка (Каланчакський район),а також в Григор'ївці і Першокостантинівці Чаплинського району", - йдеться у повідомленні.

КПВВ "Каланчак" працює тільки на виїзд громадян з окупованого Криму, - МінТОТНагадаємо, 6 вересня 2018 року контрольні пункти в'їзду/виїзду (КПВВ) "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією із заводом "Кримський титан".

Окрім того, раніше у МінТОТ просили громадян утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Кримського півострова.

В свою чергу, прес-секретар Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца повідомила, що Україна передасть звернення до міжнародної Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) з приводу хімічних викидів і забруднення повітря в окупованому Криму на заводі "Кримський титан".