ua en ru

В МОЗ спростували інформацію про масове звільнення лікарів із "Охматдиту"

В МОЗ спростували інформацію про масове звільнення лікарів із "Охматдиту" Фото: дитяча лікарня "Охматдит" (РБК-Україна)

Всі відділення дитячої лікарні продовжують працювати у штатному режимі

В роботі дитячої лікарні "Охматдит" жодних змін або перерв у лікувальних процесах пацієнтів не відбувається. Усі відділення лікарні працюють у штатному режимі, йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

Заначається, що всупереч дезінформації у соціальних мережах і деяких українських ЗМІ, відділення дитячої лікарні продовжують працювати у штатному режимі

"Керівництво лікарні отримало вже більше 10 заявок на заміщення вакантних посад лікарів у відділенні ТКМ (відділення трансплантації кісткового мозку, - ред). Вже 3 вересня керівництво лікарні провело перші співбесіди з кандидатами", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у жовтні до "Охматдиту" приїдуть фахівці з Італії.

Зазначається, що із 104 медичних працівників, які працювали у чотирьох відділеннях, що до 20 серпня входили до складу розформованого Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку (ДОГ і ТКМ), продовжують працювати 97.

"Одного лікаря-гематолога - Олега Рижака - було звільнено 17 серпня після проведення службової перевірки та винесення двох доган за систематичне невиконання посадових обов’язків завідуючого відділення. Перевірка виявила в роботі Рижака низку порушень", - додали в прес-службі відомства.

Також було звільнено лікаря-гематолога, керівника колишнього Центру ДОГ і ТКМ - Світлану Донську у зв’язку з реорганізацією "Охматдиту", оскільки вона не погодилась на нову посаду, запропоновану їй без зміни заробітної плати.

"13 медичних працівників подали заяви про звільнення за власним бажанням", - зазначають у МОЗ.

В МОЗ спростували інформацію про масове звільнення лікарів із "Охматдиту"

В МОЗ спростували інформацію про масове звільнення лікарів із "Охматдиту"

В МОЗ спростували інформацію про масове звільнення лікарів із "Охматдиту"

Зазначимо, наприкінці серпня в ЗМІ з'явилася інформація, що з відділення трансплантації кісткового мозку національної лікарні "Охматдит" звільняються майже всі лікарі. Повідомлялося, що дитячі гематологи написали заяви про звільнення - таким чином вони підтримали колишню очільницю центру дитячої онкогематології Світлану Донську і завідувача відділення трансплантації кісткового мозку Олега Рижака. Адміністрація лікарні ОХМАТДИТ звільнила їх через порушення в роботі.

Нагадаємо, в ході розслідування кримінального провадження по справі розкрадання лікарських препаратів у лікарні "Охматдит" найбільший недолік виявлений у відділенні інтенсивної хіміотерапії. Раніше за фактом привласнення ліків на загальну суму близько 8 млн гривень оголошено підозру 7 працівникам лікарні "Охматдит".

Згодом Київська місцева прокуратура №10 направила до суду обвинувальні акти щодо працівниць Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Міністерства охорони здоров'я України, викритих в організації злочинної схеми по присвоєнню медичних препаратів.