ua en ru

Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму, - Мін’юст

Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму, - Мін’юст Фото: заступник глави Мін’юсту Сергій Петухов

Скористатися лібералізацією візового режиму зможуть лише громадяни з біометричними паспортами

Україна технічно виконала всі умови для отримання безвізового режиму з Європейським союзом. Про це заявив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов в ефірі "5 каналу".

"Насправді, технічно, і це визнає європейська сторона, ми виконали всі умови. Після того, як було обговорення в комітеті, не було жодних зауважень, що ми щось не зробили. Тому вже йде політичний процес", - зауважив заступник міністра.

Петухов також повідомив, що скористатися перевагами безвізового режиму зможуть лише громадяни з біометричними паспортами.

"Безвізовий режим буде поширюватися на біометричні паспорти, тому що це ті паспорти, які дають змогу ідентифікувати особу, співпрацювати з Україною, контролювати міграційний рух. А питання міграції, як ви можете собі уявити, зараз є чи не найголовнішим", - зазначив він.

Заступник міністра юстиції підкреслив, що наразі Україна не є небезпечною країною з точки зору міграції.

"Потік мігрантів з України не збільшився, він є дуже малим в порівнянні з усім іншим, і це насправді було тим аргументом, яким ми переконували європейську сторону і те, що відобразила європейська комісія в документах - проблеми міграції з України масової немає", - розповів Петухов.

Нагадаємо, голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко вважає високими шанси на лібералізацію візового режиму з ЄС до кінця жовтня.