ua en ru

Мін'юст США запідозрив Microsoft у корупції в Угорщині

Мін'юст США запідозрив Microsoft у корупції в Угорщині Ілюстративне фото (Pixabey)

Компанія підозрюється в корупції при укладанні контрактів на поставку програмного забезпечення

Міністерство юстиції та Комісія з цінних паперів і бірж Сполучених Штатів Америки (США) почали розслідування операцій Microsoft Corp. в Угорщині. Про це пише видання The Wall Street Journal.

За даними видання, компанія підозрюється в корупції при укладанні контрактів на поставку програмного забезпечення.

Зазначається, що влада США зацікавилася операціями з продажу програмного забезпечення Microsoft Office, фірмам-посередникам в 2013 - 2014 роках за суттєвими знижками.

Крім того, фірми-посередники перепродавали програмне забезпечення урядовим органам за ціну, близьку до ринкової. Підкреслюється, що різниця в ціні могла використовуватися посередниками як хабарі і відкати.

"Компанія провела власне розслідування, щойно запідозрила потенційно незаконну активність в Угорщині, а зараз співпрацює зі слідством", - заявив заступник юрисконсульта Microsoft Девід Говард.

Нагадаємо, раніше колишнього голову ради директорів компанії Volkswagen Мартіна Вінтеркорна запідозрили в несплаті податків. Вінтеркорна підозрюють у переводі на рахунки у Швейцарії суми в розмірі близько 10 млн євро, з якої не були сплачені податки.

Крім того, в США влада видала ордер на арешт колишнього глави німецького автоконцерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна.