ua en ru

Мін'юст США показав фотографії обвинувачених у кібератаці на ОЗХЗ

Мін'юст США показав фотографії обвинувачених у кібератаці на ОЗХЗ Фото: Миньюст США (instagram.com/thejusticedept)

Деяких з них раніше звинувачували у зломі серверів Національного комітету Демократичної партії США

Міністерство юстиції США опублікувало фотографії сімох росіян, підозрюваних у проведенні хакерських атак на ОЗХЗ. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт.

Як повідомляється, четверо з обвинувачених - Олексій Мінін, Олексій Моренець, Євген Серебряков і Олег Сотников - раніше були звинувачені в спробі злому комп'ютерних мереж Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). За інформацією Мін'юсту США, вони і ще троє росіян - Іван Єрмаков, Артем Малишев і Дмитро Бадін - працювали в ГРУ і проводили хакерські атаки з 2014 по 2018 рік.

Мін'юст США показав фотографії обвинувачених у кібератаці на ОЗХЗФото: обвинувачені

Їх метою стали спортивні та антидопінгові організації, які хакери спробували зламати у відповідь на усунення російських атлетів від Олімпійських ігор через допінговий скандал.

Також Єрмаков, Малишев і Бадін раніше фігурували в списку 12 хакерів ГРУ спецпрокурора США Роберта Мюллера, їх звинуватили у зломі серверів Національного комітету Демократичної партії США. Але їх фотографію поширують вперше.

Нагадаємо, в ОЗХЗ зробили заяву щодо кібератаки ГРУ. ОЗХЗ констатувала збільшення кількості інцидентів, пов'язаних з підозрілою кіберактивністю, з початку 2018 року.

Додамо, США висунули звинувачення проти 7 офіцерів Головного управління Генерального штабу РФ (ГРУ), які здійснили кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї.

Також посол Британії в Нідерландах Пітер Вілсон, заявив, що через інцидент з ОЗХЗ проти Росії будуть застосовані нові санкції. Зазначимо, голова Європейської ради Дональд Туск та представник ЄС з іноземних справ Федеріка Могеріни висловили занепокоєння з приводу кібератак на Організацію по забороні хімічної зброї.