ua en ru

Мінмолодьспорту зняло заборону щодо виступів українських спортсменів у Росії

Мінмолодьспорту зняло заборону щодо виступів українських спортсменів у Росії Фото: українські спортсмени (facebook.com-olympicua)

Міністерство заборонило фінансувати спортсменів, що їдуть на змагання в РФ

Міністерство молоді та спорту України видало новий наказ щодо участі український спортсменів у змаганнях на території Російської Федерації (РФ). Документом знято заборону на відвідування змагань в Росії, проте забороняється фінансування спортсменів, йдеться у наказі Мінмолодьспорту від 11 квітня 2018 року.

Так, у попередньому документі від 14 березня 2018 року зазначено таке формулювання: "Заборонити планування та проведення навчально-тренувальних зборів на території Російської Федерації; участь членів національних збірних команд України з видів спорту в усіх спортивних змаганнях, які проводяться на території Російської Федерації".

У новому наказі формулювання змінено: "Заборонити здійснювати фінансування на кошти Державного бюджету України проведення навчально-тренувальних зборів на території Російської Федерації".

Також Мінмолодьспорту рекомендує федераціям всіх видів спорту утриматися від участі в спортивних заходах на території РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що збірна України зі спортивної боротьби не бойкотуватиме учать у чемпіонаті Європи, який відбудеться у кінці квітня - на початку травня у Каспійську на території Російській Федерації.