ua en ru

Збірна України зі спортивної боротьби поїде виступати на чемпіонат Європи в РФ

Збірна України зі спортивної боротьби поїде виступати на чемпіонат Європи в РФ Фото: спортивна боротьба (twitter.com/izvestia_sport)

Асоціація також надасть організаційну та фінансову  допомогу тим спортсменам, які готові їхати на змагання в РФ

Збірна України зі спортивної боротьби не бойкотуватиме учать у чемпіонаті Європи, який відбудеться у кінці квітня - на початку травня у Каспійську на території Російській Федерації (РФ). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Асоціації спортивної боротьби України.

"З метою участі у континентальному чемпіонаті, мінімізації ризиків, що очікують спортивну боротьбу України внаслідок неучасті у цьому заході, та у відповідності до непохитних принципів Олімпізму, положень Олімпійської хартії та Всесвітньої федерації боротьби UWW, враховуючи вимоги наказу Міністерства молоді та спорту України №1554 від 11 квітня 2018 року, Асоціація спортивної боротьби України вирішила поновити заявку на участь у чемпіонаті Європи 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Також асоціація проведе опитування членів збірних команд з приводу готовності взяти участь у чемпіонаті. Крім того, як зазначено у рішенні, відповідальність нестимуть персонально тренери та спортсмени. За результатами опитувань асоціація складе відповідну заявку на участь команд у змаганні.

Асоціація також надасть організаційну та фінансову допомогу тим спортсменам, які виконали план підготовки до змагань та звернулись з особистою заявою про згоду на участь чемпіонаті.

В.о. президента Асоціації зі спортивної боротьби Ростислав Щокін підписав дане рішення та заявив, що відповідальність за його виконання залишає за собою.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав наказ про заборону участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації.

Згодом Жданов закликав уболівальників не їхати на чемпіонат світу з футболу-2018, який відбудеться влітку в Росії.