ua en ru

У Мінсоцполітики заявили, що за 9 років в Україні всиновили понад 27 тисяч дітей

У Мінсоцполітики заявили, що за 9 років в Україні всиновили понад 27 тисяч дітей Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Близько 30% дітей всиновили іноземці

Міністерство соціальної політики повідомляє, що за період із 2008 по 2017 рік всиновили 27 035 дітей. Про це сказано на сайті відомства.

Міністерство зазначає, що серед них трохи більше 18 з половиною тисяч тепер живуть у родинах громадян України, а решту - близько 30% - всиновили іноземці.

За офіційними даними, у різних інтернатних закладах України живе понад 100 тисяч дітей. Уряд схвалив національну стратегію з реформування інтернатних закладів (як пояснюють в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, це вже третя спроба такої реформи), метою якої є поступове скорочення кількості інтернатних закладів і переведення дітей до сімейних форм виховання.

Нагадаємо, у березні депутати Верховної ради України не підтримали законопроект про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення.

Як писало РБК-Україна раніше, у 2017 році Рада посилила участь органів опіки в сфері захисту житлових прав дітей, прийнявши за основу і в цілому законопроект №5101 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо забезпечення дотримання житлових прав дитини)".