ua en ru

Мінсоцполітики очікує, що ще мільйон сімей звернеться за субсидіями

Мінсоцполітики очікує, що ще мільйон сімей звернеться за субсидіями Фото: міністр соцполітики Павло Розенко

За словами заступника міністра соцполітики, на сьогодні вже оформили субсидії 3,8 млн сімей.

Міністерство соціальної політики України прогнозує, що протягом листопада-грудня до місцевих органів соціального захисту населення за оформленням субсидій звернуться щонайменше 1 мільйон українських родин. Про це під час засідання Колегії Мінсоцполітики за участю керівництва облдержадміністрацій та місцевих органів соціального захисту населення заявивши міністр Павло Розенко, передає прес-служба міністерства.

"Після початку опалювального сезону, коли люди отримають нові платіжки, ми очікуємо, що місцеві органи соцзахисту звернуться мінімум 1 млн сімей. Ми повинні бути готові до цього і максимально ефективно організувати процес оформлення субсидій в опалювальний період", - заявив він.

У свою чергу, заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін повідомив, що на сьогодні вже оформили субсидії 3,8 млн сімей. На розгляді в місцевих органах соцзахисту знаходяться ще 350 тис. заяв. Протягом останніх тижнів спостерігається стрімке зростання кількості звернень за призначенням субсидій.

За словами Мущиніна, середній по Україні відсоток оплати за житлово-комунальні послуги з урахуванням наданої сім'ї субсидії становить 7,7%.

"Навіть у нових платіжках цей відсоток не виросте", - запевнив заступник Міністра.

Нагадаємо, раніше міністр соцполітики Павло Розенко прогнозував переоблік субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за новою системою до кінця жовтня.