ua en ru

У Мінську стартують другі в історії Європейські ігри

У Мінську стартують другі в історії Європейські ігри Фото: естафета вогню (facebook.com/Minsk2019BY)

У змаганнях братимуть участь 198 українських спортсменів

У Мінську (Республіка Білорусь) 21 червня стартують другі Європейські ігри. Про це повідомляється на сайті Міністерства молоді та спорту України.

У змаганнях братимуть участь понад 4 тисячі кращих атлетів із 50 країн Європи, в тому числі - 198 українських спортсменів.

На змаганнях розігруватимуться 199 комплектів нагород у 21 спортивній дисципліні, з яких 18 олімпійських, а саме: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, велоспорт трек, шосе, веслування на байдарках і каное, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, карате, легка атлетика, теніс настільний, стрибки на батуті, стрільба кульова, стрільба стендова, стрільба із лука.

У програму також включені три неолімпійські дисципліни: боротьба самбо, пляжний футбол, спортивна акробатика.

Змагання в шести видах спорту (бадмінтон, велоспорт, дзюдо, карате, стрільба кульова та стендова, теніс настільний) стануть кваліфікаційними до літньої XXXII Олімпіади 2020 року у Токіо.

Змагання з бадмінтону, боксу, веслування на байдарках і каное та дзюдо проводитимуться у статусі чемпіонатів Європи.

II Європейські ігри висвітлюватимуть телеканали групи - "Інтер" та НТН (всього заплановано 52 трансляції). Подивитись наживо церемонію відкриття можна на телеканалі "Інтер" 21 червня о 22:00. Прапороносцем збірної України буде стрілок Микола Мільчев.

На І Європейських іграх, які відбулися в 2015 році в Баку (Азербайджан), Україну представляли 243 спортсмени у 19 з 20 можливих видів спорту. Тоді наша збірна завоювала 46 нагород.