ua en ru

"Обміну не буде": в "ЛНР" заявили, що сторони в Мінську не дійшли згоди

"Обміну не буде": в "ЛНР" заявили, що сторони в Мінську не дійшли згоди Ілюстративне фото (twitter.com/BelarusMID)

Представники Києва і "Л/ДНР" не змогли узгодити умови обміну полоненими

У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) представники України і "Л/ДНР" не змогли узгодити обмін полоненими. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За словами представника "ЛНР" в гуманітарній підгрупі ТКГ Ольги Кобцевої, обміну не буде через те, що українська сторона не здійснила так звану процесуальну очищення людей, які повинні бути обмінені.

Вона уточнила, що "ЛНР" і "ДНР" зі своєї сторони завершили всі підготовчі процедури.

Крім того, Кобцева заявила, представники Києва і "ЛНР" не змогли обговорити відкриття нових КПП на лінії зіткнення в Донбасі.

Нагадаємо, так званий "омбудсмен" Дарина Морозова заяивла, що "ДНР" готова до обміну полоненими з українською стороною за новою формулою. За її словами, українська сторона нібито підтвердила готовність передати 88 осіб, у відповідь "ДНР" повинна віддати 53 людини.

Відзначимо, 18 грудня відбулося перше засідання Тристоронньої контактної групи після саміту в нормандському форматі. Крім того, засідання підгруп ТКГ тривало більше семи годин. Планувалося, що сьогодні сторони обговорять формулу обміну полоненими, питання повного і всебічного припинення вогню, а також нові ділянки розведення сил на Донбасі.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко повідомляв, що під час засідання ТКГ в Мінську 18 грудня буде узгоджена дата припинення вогню на Донбасі. Пристайко зазначав, що питання припинення вогню розглянуть на засіданні робочих підгруп ТКГ.