ua en ru

В Мінську почалося засідання контактної групи по Донбасу

В Мінську почалося засідання контактної групи по Донбасу Ілюстративне фото (president-hotel.by)

Попереднє засідання відбулося 19 вересня

В Мінську (Білорусь) почалося засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи", - написала вона.

В Мінську почалося засідання контактної групи по ДонбасуНагадаємо, Попереднє засідання відбулося 19 вересня. У ході засідання повідомлялося, що українська сторона за час перемир'я на Донбасі зафіксувала 489 обстрілів з боку незаконних збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей.

Також українська сторона Тристоронньої контактної групи по Донбасу закликала Російську Федерацію відмовитися від проведення "виборів" на окупованому Донбасі.

Після засідання контактної групи спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив, що координатор робочої групи ТКГ з гуманітарних питань, посол Тоні Фріш зустрівся з незаконно утримуваними на Донбасі.

Тоні Фріш поінформував про свою поїздку в зону конфлікту по обидві сторони лінії зіткнення. Зокрема, координатор відвідав 11 місць тримання утримуваних осіб в Харкові, Старобільську, Донецьку, Луганську і Бахмуті. Там він зустрівся з 36 ув'язненими.