ua en ru

Україна зафіксувала 489 обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО за час перемир'я

Україна зафіксувала 489 обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО за час перемир'я Фото: українські військові на Донбасі (flickr.com/ministryofdefenceua)

Бойовики на Донбасі застосовували зброю, заборонену мінськими угодами

Українська сторона за час перемир'я на Донбасі зафіксувала 489 обстрілів з боку незаконних збройних формувань (НВФ) окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це повідомила в Facebook прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, другого президента країни Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Постійної тиші немає. Протягом дії "шкільного перемир'я" (29 серпня - 17 вересня 2018 року) українська сторона зафіксувала 489 обстрілів з боку НЗФ ОРДЛО, у тому числі зброї, забороненої мінськими угодами - артилерії і мінометів", - повідомила вона за результатами сьогоднішньої зустрічі в Мінську.

За її словами, під час засідання ТГК запропоновано, щоб до наступної зустрічі підгрупа з безпеки підготувала пропозиції щодо додаткових заходів безпеки на Донбасі.

Україна зафіксувала 489 обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО за час перемир'я

Фото (facebook.com/darka.olifer)

Нагадаємо, також вона повідомила, що Українська сторона в Тристоронній контактній групі по Донбасу закликала Російську Федерацію відмовитися від проведення "виборів" на окупованому Донбасі.