ua en ru

Мінськ готовий допомогти залагодити російсько-турецький конфлікт

Мінськ готовий допомогти залагодити російсько-турецький конфлікт Фото: міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей

Білоруське керівництво зацікавлене в тому, щоб цей конфлікт був урегульований

У Мінську готові допомогти Росії і Туреччини залагодити конфлікт. Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в ефірі телеканалу "Білорусь 1".

Він підкреслив, що його країна не збирається нав'язувати посередницькі послуги.

"Але ми виходимо з того, що тиск один на одного і санкції - це не метод вирішення проблем у міждержавних відносинах. Що стосується останніх розбіжностей між Росією і Туреччиною, я впевнений, що рано чи пізно вдасться вирішити цей конфлікт", - сказав Володимир Макей.

За словами дипломата, білоруське керівництво зацікавлене в тому, щоб цей конфлікт був врегульований як можна швидше, і готовий докласти максимум зусиль для цього.

Нагадаємо, Президент Російської Федерації Володимир Путін вніс зміни в указ про застосування спеціальних економічних санкцій проти Туреччини. Указ про введення санкцій проти Туреччини був підписаний після інциденту з російським Су-24, який був збитий турецькими ВВС у сирійського кордону. До ввезення в Росію були заборонені турецькі овочі, фрукти, м'ясо птиці.