ua en ru

Мінрегіонбуд виступає за уточнення вартості об'єктів Євро-2012 у Львові з розподілом за окремими об'єктами

Вартісні показники по об'єктах, передбачених державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, зокрема по Львівській області, підлягають уточненню на підставі затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації з розподілом за окремими будовами. З такою пропозицією виступив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, коментуючи інформацію про те, що будівництво стадіону у Львові подорожчало у два рази, повідомляє прес-служба відомства.

В.Яцуба проінформував, що у червні 2009 р. Львівська обласна державна адміністрація затвердила проектну документацію з будівництва Львівського стадіону стадії "Проект" загальною кошторисною вартістю 691,96 млн грн на підставі позитивного комплексного висновку Львівської філії ДП "Укрдержбудекспертиза". За словами міністра, в ході реалізації проекту будівництва виникла необхідність зміни проектних рішень через відхилення від затвердженого проекту у робочих кресленнях (креслення виконувались ТОВ "Гіпромез" на замовлення генпідрядника ТОВ "Азовінтекс") в частині об'ємно-планувальних, конструктивних та інженерно-технічних рішень, що призвело до значних відхилень від вимог УЄФА та архітектурних рішень споруди.

"Відкоригована за зауваженнями філії ДП "Укрдержбудекспертиза" документація в травні цього року була перезатверджена Львівською обласною державною адміністрацією загальною кошторисною вартістю 875,71 млн грн. Зазначу, що врахувавши зауваження "Укрдержбудекспертизи" кошторисна вартість будівництва стадіону була зменшена на 14,44 млн грн", - сказав В.Яцуба.

За словами міністра, у лютому 2010 р. Львівська ОДА запропонувала у своєму листі Мінекономіки включити до програми крім фінансування стадіону в сумі 862,13 млн грн, фінансування проектування, будівництва та реконструкції об'єктів інфраструктури в районі вул. Стрийської - Кільцевої дороги в сумі 311,85 млн грн.

"Загальні обсяги фінансування будівництва вказаних об'єктів за пропозицією облдержадміністрації склали 1 млрд 173,98 млн грн, з яких кошти державного бюджету 1 млрд 091,59 млн грн. За невідомих мені обставин до державної цільової програми були включені прогнозні обсяги фінансування на будівництво Львівського стадіону однією сумою 1 млрд 649,02 млн грн без розшифрування по об'єктах та без узгодження з Мінрегіонбудом", - зазначив В.Яцуба.