ua en ru

Мінрегіонбуд протестує проти рішення Київради, яке позбавляє повноважень головного архітектора м.Києва.

Мінрегіонбуд України протестує проти рішення Київради, яке позбавляє повноважень головного архітектора м.Києва. Про це на брифінгу заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Ігор Соколов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, рішення Київради, що було прийняте 27 травня, суперечить низці законів України, оскільки «на законодавчому рівні передбачено, що посада головного архітектора Києва та начальника головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища не роздільна».

За його словами, Київрада розділила ці повноваження, закріпивши функції з прийняття рішень за начальником головного управління, в той час, як головний архітектор Києва не матиме жодних серйозних повноважень.

Він звернувся до депутатів Київради переглянути це рішення з метою його скасування. Якщо цього не станеться, то відомство звертатиметься до голів Держслужби і якщо таке звернення не дасть результату, то до правоохоронних органів та суду.

І.Соколов додав, що згідно законодавству, посада головного архітектора м.Києва - це конкурсна посада і вона не може бути зайнята шляхом рішення місцевого органу влади без проведення конкурсу.

«Таким чином рішення Київради про створення служби головного архітектора у структурі Київської міськдержадміністрації, яку очолить підпорядкований меру столиці головний архітектор Києва, не має законодавчих підґрунть», - підсумував він.