ua en ru

Мінрегіон заявляє про вирішення питання з довгобудом у Святошинському районі Києва

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) заявляє про вирішення питання з відновленням будівництва житлового будинку на вул. Сім'ї Сосніних, 4а в Святошинському районі Києва.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) заявляє про вирішення питання з відновленням будівництва житлового будинку на вул. Сім'ї Сосніних, 4а в Святошинському районі Києва. Про це повідомив заступник глави Мінрегіонбуду Дмитро Ісаєнко, передає прес-служба відомства.

За його словами, Мінрегіонбуд і КМДА спільно працюють над вирішенням цього питання.

"Нещодавно відбулася нарада в Адміністрації Президента України з питань даного об'єкта будівництва, на якому ми запропонували вирішити майнові питання інвесторів будівництва цього будинку шляхом передачі права вимоги від них до комунальному підприємству "Житлоінвестбуд-УКБ". На підставі таких угод буде визначено право власності на даний об'єкт незавершеного будівництва за цим комунальним підприємством. Наступним етапом буде оформлення на підприємство земельної ділянки. Реалізація таких кроків дозволить розпочати роботи по завершенню будівництва цього будинку", - заявив Ісаєнко.

Він також додав, що інвестори на своїх зборах, участь в яких взяли близько 400 осіб, підтримали таку пропозицію Мінрегіону.

"Крім того, Міністерство взяло на себе зобов'язання сприяти у вирішенні Київською міською державною адміністрацією питання оформлення права користування земельною ділянкою за комунальним підприємством і відновлення проекту будівництва", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, 6 жовтня Мінрегіон спростив декларацію про введення об'єктів в експлуатацію.