ua en ru

Мінрегіон розробив покроковий маршрут для роботи ОСББ з Фондом енергоефективності

Мінрегіон розробив покроковий маршрут для роботи ОСББ з Фондом енергоефективності Фото: Генадій Зубко (РБК-Україна)

У документі описується, як отримати фінансову та технічну допомоги від Фонду

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з міжнародними партнерами зі Світового банку розробили маршрутну карту для ОСББ і співвласників багатоквартирних будинків по роботі з Фондом енергоефективності. Про це завив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомляється, у документі виписані заходи, які необхідно виконати будинку для отримання як фінансової, так і технічної допомоги від Фонду енергоефективності, а також принципи роботи майбутньої програми з термомодернізації багатоквартирних будинків від Фонду.

"Для майже 30 тисяч ОСББ, які вже сьогодні функціонують в Україні, це стане своєрідною маршрутною картою як у технічному напрямку, так і у залученні фінансів в проекти з термомодернізації, як тільки Фонд енергоефективності запрацює на повну силу", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз надасть транш у розмірі 54 млн євро на потреби Фонду енергоефективності України.

Також забезпечено фінансування Фонду енергоефективності з держбюджету. Прийнято постанову Кабінету міністрів про збільшення статутного капіталу фонду в 1,6 млрд гривень, що також враховано в проекті держбюджету на 2019 рік.

Також повідомлялося, що Фонд енергоефективності розпочне приймати перші заявки на енергомодернізацію будинків від ОСББ у березні 2019 року.