ua en ru

Міноборони України та Чехії розроблять проект взаємопоставок військової продукції

Міноборони України та Чехії розроблять проект взаємопоставок військової продукції Міністр оборони України Степан Полторак

Міністерство оборони України спільно з Міністерством оборони Чехії розроблять проект взаємопоставок військової продукції. Про це в ході Українсько-чеського форуму з питань оборонного співробітництва заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами роботи форуму ми розробимо проекти, які будуть розглянуті в оборонному відомстві, які дадуть нам можливість вирішити питання щодо взаємопоставок тієї чи іншої продукції", - заявив Руснак.

За його словами, також сьогодні делегація оборонного відомства Чехії відвідає підприємства "Укроборонпрому", де, можливо, будуть укладені контракти на постачання певної продукції.

"Ми продовжимо роботу в "Укроборонпромі", де будуть презентовані напрацювання нашої промисловості. Можливо, там будуть досягнуті домовленості щодо укладення певних контрактів і вихід на практичні результати", - додав Руснак.

Перший заступник міністра зазначив, що також оборонні відомства України та Чехії будуть співпрацювати в сфері медицини та логістики. Також Руснак наголосив, що найближчим часом в Україну очікується візит міністра оборони Чехії.

Нагадаємо, Військово-транспортний літак Збройних сил Чеської Республіки вчора, 25 березня, доставив на військовий аеродром "Бориспіль" гуманітарну допомогу для Збройних сил України.