ua en ru

Чехія передала Україні допомогу для ЗСУ

Чехія передала Україні допомогу для ЗСУ

Військово-транспортний літак Збройних сил Чеської Республіки вчора, 25 березня, доставив на військовий аеродром "Бориспіль" гуманітарну допомогу для Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Сьогодні в Україну прибула перша частина гуманітарної допомоги від Міністерства оборони Чехії. Зараз мова йде про десять тисяч різних артикулів. Це, зокрема спорядження, черевики з високими берцями, зимовий одяг, рюкзаки, намети і т. д. Ми прибули в Україну для того, щоб продовжити переговори з Міністерством оборони України. Повинні зрозуміти, як краще допомогти Україні в подальшому", - заявив заступник міністра оборони Чеської Республіки Даніел Коштовал.

За його словами, одним із завдань, яку вони ставили перед собою на час від'їзду в Україну, є уточнення ситуації і потреб, які зараз є в українського оборонного відомства.

"Ми хочемо дізнатися про перелік засобів та обладнання, необхідного Україні. При цьому ми чітко розуміємо, що ця допомога є нагальною, і повинна надійти вже найближчим часом. Також хочу підкреслити, що ми вважаємо Україну своїм партнером, тому повинні дбати про майбутнє цієї країни. Не забуваємо і про продовження політичного діалогу з Україною.Тому сьогодні зі мною також прибули представники парламенту Республіки Чехія, а також члени комітету з питань оборони", - додав він.

Нагадаємо, Президент Чехії Мілош Земан вважає, що на підготовку до вступу України в Європейський союз піде близько 15 років.