ua en ru

Міноборони РФ проводить масштабне вчення в 6 регіонах країни

Міноборони РФ проводить масштабне вчення в 6 регіонах країни Фото: Міноборони РФ

Практичні дії пройдуть з 24 по 29 серпня в зоні відповідальності Західного і Центрального військових округів

Міністерство оборони Російської Федерації з 24 серпня відповідно до Плану підготовки Збройних Сил Російської Федерації проводиться масштабне спеціальне вчення щодо всебічного забезпечення угруповання військ. Про це повідомляє прес-служба Міноборони РФ.

Як повідомляється, практичні дії пройдуть з 24 по 29 серпня 2015 р. на території шести суб'єктах Російської Федерації в зоні відповідальності Західного і Центрального військових округів.

Відзначається, що цілями навчання є: перевірка ступеня готовності органів військового управління, з'єднань і військових частин до проведення заходів всебічного забезпечення, вдосконалення алгоритмів роботи органів військового управління, практичне відпрацювання питань матеріально-технічного, інженерного, морально-психологічного забезпечення, а також організації зв'язку, радіаційного, хімічного і біологічного захисту при розгортанні, перегрупування і застосуванні угруповання військ.

У ході навчання відпрацьовуватимуться питання наведення залізничних і автодорожніх мостів, залізничних переправ, розгортання польового аеродрому, забезпечення побутових потреб військ при їх перегрупування, організація медичного забезпечення та комендантської служби, також передбачено наведення та експлуатація залізничного мосту через річку Волга, збірка комбінованого автодорожнього мосту довжиною 340 м і наплавного залізничного мосту через річку Вятка в Кіровській області, розгортання складської інфраструктури на обох берегах річки Волга, вантаження і перевезення техніки і матеріальних засобів річковими поромами, обладнання польових аеродромів матеріального забезпечення з практичної посадкою на грунтовий аеродром і злетом з нього, тренування з відображенню захоплення і спроби викрадення літаків ВТА, гасіння авіаційної техніки на аеродромі, а також застосуванню літаків ВТА для ліквідації пожеж.

"У ході навчання будуть відпрацьовані питання масової перегрупування і перекидання військ (сил), пройдуть апробацію новітні комплекси і перспективні розробки в області автоматизації та механізації, розроблені в інтересах усіх видів забезпечення військ (сил), включаючи робототехнічні та інтелектуальні системи. Проведенням спеціального вчення завершується комплекс заходів з підготовки до стратегічного командно-штабного навчання (КШН) "Центр-2015". Всього на вчення залучено близько 6 тис. військовослужбовців, задіяно до 750 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки (ВВСТ)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ростовській області розпочалися навчання військової авіації.