ua en ru

Міноборони притягнуло до відповідальності 65 військових через вибухи на складах

Міноборони притягнуло до відповідальності 65 військових через вибухи на складах Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Зокрема, був звільнений зі служби замначальника Генштабу ЗСУ

Після кількох вибухів на складах з боєприпасами в Міністерстві оборони було притягнуто до дисциплінарної відповідальності 65 осіб. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак за підсумками звіту в комітеті з питань національної безпеки та оборони Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, серед притягнутих до відповідальності в МОУ, зокрема, заступник начальника генерального штабу Збройних сил України.

"Я, як міністр оборони, в межах своєї компетенції після кожного випадку і кожної події на наших арсеналах, я приймав рішення: дисциплінарне рішення. Щодо притягнення до відповідальності. За ті події, які відбулися, мною притягнуто до відповідальності більше 65 осіб", - повідомив Полторак.

Міністр зазначив, що заступник начальника генерального штабу ЗСУ був звільнений зі служби за службову невідповідність.

"Він був звільнений зі служби за службову невідповідність. Також 5 генералів отримали стягнення різного типу, починаючи від невідповідності займаній посаді і завершуючи іншими. Також інші офіцери отримали відповідні стягнення", - сказав голова Міноборони.

Нагадаємо, за словами генпрокурора Юрія Луценка, в кримінальних справах про вибухи на складах з боєприпасами поки немає жодного обвинуваченого, оскільки ще належить провести багато експертиз.

Як писало РБК-Україна, глава комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський повідомив, що через пожежі на артилерійських складах в Україні за 2,5 роки було знищено боєприпасів на суму близько 2 мільярдів доларів.