ua en ru

Міноборони приділятиме особливу увагу складам з озброєнням, розташованим поблизу кордону з РФ

Міноборони приділятиме особливу увагу складам з озброєнням, розташованим поблизу кордону з РФ Фото: Степан Полторак

На забезпечення повного відновлення арсеналів та складів потрібно близько 5 мільярдів гривень

Міністерство оборони України приділятиме особливу увагу складам з озброєнням, розташованим поблизу кордону з Російською Федерацією. Про це, сьогодні, 4 травня, перебуваючи з робочою поїздкою у Балаклії повідомив глава оборонного відомства Степан Полторак, повідомляє прес-служби Міноборони.

Так, Полторак наголосив, що особлива увага буде приділятися складам з озброєнням, розташованим поблизу кордонів із Російською Федерацією.

"У нас є чіткий план щодо прийняття невідкладних заходів, аби не допустити подібних (до вибухів у Балаклії, - ред.) випадків", - заявив він.

Полторак також повідомив, що на відновлення пошкоджень, завданих пожежею на складі у Балаклії, виділено близько 99 мільйонів гривень, із них 9 мільйонів - на розмінування території. Крім цього, із резервного фонду держави додатково виділено 200 мільйонів гривень на відновлення живучості військових складів та арсеналів.

Глава Міноборони також зазначив, що враховуючи 25 років недофінансування, на забезпечення повного відновлення арсеналів та складів потрібно близько 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що результати розслідування обставин вибухів у Балаклії очікуються найближчим часом.