ua en ru

Мінкультури України виключає скасування святкування 9 травня

Міністерство культури України виключає скасування святкування 9 Травня.

Міністерство культури України виключає скасування святкування 9 Травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

"Ніяких законопроектів, наказів і розпоряджень Міністерства культури щодо скасування державних свят або призначення нових - не було, немає і бути не може. Це зараз неактуально, адже, враховуючи суспільно-політичну ситуацію в країні, є важливіші справи, якими займається зараз Міністерство культури", - зазначив міністр культури Євген Нищук.

Як наголошується в повідомленні, постановою Кабміну "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" № 65 від 1 березня було призупинено використання бюджетних коштів на проведення заходів щодо відзначення пам'ятних та історичних дат , ювілеїв підприємств, установ і організацій, увічнення пам'яті видатних осіб, друк продукції, не пов'язаної з виконанням завдань і функцій органів державної влади та інших державних органів, до стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні. Припинено також витрати на проведення виставок, ярмарків, з'їздів, симпозіумів, конгресів за рахунок коштів загального фонду бюджету.

"Обмеження не торкнулися централізованих заходів Мінкультури, пов'язаних з святкуванням 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, Дня Конституції України, Дня Незалежності України, Дня Перемоги, Дня пам'яті жертв голодомору", - наголошується в повідомленні.