ua en ru

Мінкульт спростував інформацію в ЗМІ про факти реставраційних робіт до 200-річчя Тараса Шевченка

Міністерство культури України спростувало інформацію в ЗМІ про факти реставраційних робіт до 200-річчя Тараса Шевченка. Про це йдеться в листі глави міністерства Леоніда Новохатько, передає прес-служба Мінкульту.

Причиною написання цього листа стало поширення неправдивої інформації деякими інтернет-виданнями про реставраційні роботи, які зараз ведуться у Києві та Черкаської обл. до 200-річчя Шевченка.

Так, щодо реконструкції музею Шевченка в Києві, міністр спростував інформацію про розміщення на території музею ресторану і барів. За його словами, дана ділянка буде зайнятий гардеробом і санвузлом для відвідувачів, а також вентиляційним обладнанням. Крім того, він підтвердив будівництво ліфтів в музеї.

Щодо реконструкції чумацької хати в Миоринцах, він підтвердив демонтаж зданияю. За словами Новохатька, будинок не був у складі Національного заповідника, а крім того, перебував в аварійному стані. Після демонтажу планується реставрувати будівлю.

Також він спростував інформацію про заплановані на реконструкцію 2 млн грн з бюджету. За словами міністра, реставраційні роботи виконується за рахунок спонсорів.

"Підсумовуючи, наголошу: всі роботи, які нині ведуться в Україні до 200-річного ювілею Кобзаря, - це добро, для того, щоб Україна мала гідний вигляд. Відверта брехня та її поширення паплюжать пам'ять про Тараса Шевченка і негативно впливають на імідж України у світі. Хочу нагадати, що розповсюдження завідомо неправдивих відомостей є злочином, який карається за Законом", - зазначив Новохатько.