ua en ru

Мінкульт ініціює повторний розгляд Київрадою мораторію на забудову буферних зон у Києві

Міністерство культури України має намір ініціювати повторний розгляд Київрадою проекту рішення про накладення мораторію на забудову буферних зон у місті Києві. Про це РБК-Україна заявив міністр культури Леонід Новохатько.

За словами міністра, дане питання розглядатиметься Київрадою після того, як його профільні комісії повторно розглянуть цю пропозицію і внесуть на засідання сесії Київради.

Він також повідомив, що раніше в лютому 2013 р. Київрада вже розглядала питання про накладення мораторію на будівництво висотних будівель в буферних зонах столиці. Однак тоді це рішення не було прийнято.

"Якщо там були якісь нісенітниці, то їх потрібно було поправити до моменту внесення на сесію. Але те, що сесія не прийняла таке рішення, мене ніяк не радує. Тому ми будемо продовжувати роботу з захисту буферних зон і боротьби проти висоток", - сказав міністр.

На питання РБК-Україна, чи має намір Мінкульт ініціювати повторний розгляд цього питання депутатами Київради, Новохотько відповів: "На 1000%, або навіть на мільйон".

Нагадаємо, київською владою було прийнято рішення про будівництво висотного будинку біля Софійського собору на перетині вулиці Стрілецької і Георгіївського провулка.

Читайте також: Співробітники "Софії Київської" запропонували посилити норми забудови в її буферній зоні