ua en ru

Міністри закордонних справ ГУАМ підписали спільне комюніке

Міністри закордонних справ ГУАМ підписали спільне комюніке Фото: засідання ГУАМ (twitter.com/PavloKlimkin)

Глави МЗС акцентували увагу на поглибленні економічних відносин і контактів між членами організації

У Тбілісі (Грузія) в рамках спеціального засідання міністрів закордонних справ ГУАМ, присвяченого 20-річчю створення організації, було підписане спільне комюніке. Про це повідомляє "Грузія Online".

За інформацією видання, в комюніке чотири країни-члена організації одностайно підтвердили бажання продовжувати тісну співпрацю.

Після зустрічі відбулася спільна прес-конференція генерального секретаря ГУАМ Алтая Ефендієва і голів МЗС країн-членів організації.

Зазначається, що міністри акцентували увагу на нинішній і майбутній співпраці у форматі ГУАМ, а також поглибленні економічних відносин і контактів між країнами.

Крім того, вони торкнулися і спільних проблем, у тому числі проблеми територіальної цілісності, яка є у всіх чотирьох країн-членів організації.

Pокрема, глава МЗС України Павло Клімкін акцентував увагу на окупованих територіях.

"Територіальна цілісність і суверенітет наших країн порушені, і в цьому плані, зрозуміло, позиція наших країн така, що це має бути усунуто і повинні бути дотримані наші суверенітет і територіальна цілісність у міжнародно визнаних кордонах", - у свою чергу заявив міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамед’яров.

Нагадаємо, у Тбілісі 7-8 жовтня триває спеціальне засідання Ради міністрів закордонних справ держав ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молова).