ua en ru

Міністр оборони Польщі назвав катастрофу Ту-154 під Смоленськом терактом

Міністр оборони Польщі назвав катастрофу Ту-154 під Смоленськом терактом Фото: Антоні Мацеревич заявив, що катастрофа Ту-154 під Смоленськом була терактом

Міністр згадав цю авіакатастрофу в одному ряду з діями, вина за які покладається на Росію

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав терористичним актом авіакатастрофу під Смоленськом (РФ) у квітні 2010 року, в якій загинув президент країни Лех Качиньський, передає Російська служба BBC.

Мацеревич заявив, що ця акція була спрямована на те, щоб позбавити Польщу людей, які, за його словами, вели країну до незалежності.

Повідомляється, що міністр згадав цю авіакатастрофу в одному ряду з діями, вина за які покладається на Росію, наприклад, загострення ситуації на Донбасі, однак прямо не заявив, що за падіння літака відповідальна РФ.

"Після Смоленської катастрофи ми можемо сказати, що Польща стала першою жертвою тероризму в рамках сучасного конфлікту, який розігрується на наших очах", - цитує Мацеревича "Радіо Польща".

Нагадаємо, уряд Польщі повідомило про те, що було відновлено розслідування причин катастрофи літака колишнього президента Польщі Леха Качиньського.